Independent scholar, cat addict, tattoo lover

burger en bestuur

Als socioloog doe ik onderzoek naar de samenleving en daarbij stuit ik regelmatig op het verschijnsel ‘overheid’. Dat is natuurlijk onvermijdelijk, de overheid is immers deel van de samenleving, maar op de een of andere manier lukt het mij niet goed om mijn overheid te begrijpen, hoe vaak ik haar ook tegenkom. Mijn overheid blijft voor mij een beetje een black box, ik zie haar innerlijke werkwijze niet. Ik blijf me dus ook verbazen over wat eruit komt. Die verbazing is vaak terug te lezen in mijn publicaties. Nu kan ik daar eindeloos mee doorgaan, maar wat word ik daar wijzer van?

We witness a rise of participative research in a broad range of academic disciplines. Moreover, the link between citizens’ participation in research and their participation in consequent policy making is being made. In the well-known ladder of participation in policy making, Arnstein (1969) distinguishes between manipulation, therapy (both forms of non-participation), informing, consultation, placation (three forms of tokenism), and partnership, delegated power and citizen control (three forms of citizen power).

JAAAAH! Ik heb een sprookje geschreven en dat is nu in e-book verschenen! Het gaat over een familie die een herberg runt als schuilplaats voor een steeds grimmigere wereld, een wereld waarin op een gegeven moment zelfs taal niet meer vrij gebruikt kan worden - maar daar trekt deze familie zich natuurlijk niks van aan...

Het e-book kost 6 euro, maar je krijgt het gratis als je een gratis account en profiel aanmaakt op de website van Campus Orleon.

Ik heb mijn deel aan de representatieve democratie van Europa volbracht en bouw gestaag verder aan de kennisdemocatie in de onderzoekende samenleving.