Independent scholar, cat addict, tattoo lover

Dennis zag het he-le-maal zitten. Vanuit de regiebus sprak hij Elle opgewekt toe: “Vergeet vooral niet de J-Factor te pluggen!” Elle zuchtte. Dennis kon haar gestolen worden, ze wilde haar eigen show redden. Haar omroep was dan fan van families, Nederland bleek moeilijker te overtuigen. Haar laatste troef was live gaan. Daar kreeg ze één kans voor en wel nu. Ze haalde diep adem en haar zorgen veranderden in een professionele ernst vlak voordat de camera liep. “Goedenavond, en welkom bij Familie Fan, waarin we uiteengereten families proberen te lijmen. We zijn vandaag bij Lillith en Koen voor hun bijzondere verhaal.”
Hoewel hij met zijn hoofd al bij zijn nieuwe show was, wilde ook Dennis Familie Fan een laatste kans geven. Kijk, dacht hij toen hij de verwarde haardos van Lillith zag, dit begint erop te lijken. Tevreden zag hij hoe zijn regisseur haar tepel vastlegde voordat ze haar badjas dichttrok. “Sorry”, hoorde hij haar mompelen, “we waren bezig.” Hij gniffelde om de beduusde blik van Elle, die zich snel herstelde en naar binnen ging.
“Lillith en Koen, wij zijn hier om jullie relatie met jullie dochter Salomé te herstellen. Vertel eens, wat is er gebeurd?” Koen veegde het zweet van zijn kale hoofd. “Kijk”, begon hij, “Lillith en ik zijn verliefd. Al vanaf dag 1. Maar we hebben net zo lang ook een meningsverschil.” Lillith, ernstig nu: “Ik vind hem de liefste en hij vindt mij de liefste, maar er kan er maar één de liefste zijn.” Elle begon zich af te vragen waar dit heen ging. Geërgerd hoorde ze “De J-Factor, nu!” in haar oortje. Ze draaide zich naar de camera: “Een wedstrijd dus! Dat klinkt als een prima bruggetje naar ons nieuwe programma, de J-Factor, een reality show waarin we zoeken naar de beste jury voor talentenjachtshows. Interesse? Blijf kijken. En twitter intussen gezellig mee onder de hashtag famfan. Terug naar jullie: en toen?”
Afwezig luisterde Dennis naar hoe ze als oplossing bedacht hadden om een kind te maken, hoe dat kind na achttien jaar het finale oordeel moest geven en hoe ze het allebei zo lullig behandeld hadden, dat het de ander als liefste zou kiezen. Wat hem meer interesseerde was Twitter: famfan werd trending, ongelooflijk! Geobsedeerd door het scherm merkte hij pas laat de naderende jonge vrouw op.
Elle schrok van de deurbel. “Dat zal Salomé zijn. Waar hopen jullie op? Dat ze jullie excuses aanvaardt?” “Nee, we willen weten wie ze de liefste vindt.” Het eerste wat Elle opviel was de canvastas die Salomé meetorste. Die liet ze met een plof op de grond vallen om er een doorgeladen automatisch geweer uit te rukken.
Vol afgrijzen zag Dennis hoe bloed en hersenen het beeld vulden. De camera regisseerde alras vanaf het tapijt Elle’s levenloze ogen en de over elkaar heen vallende ouders. Hardere knallen dichtbij zijn bus brachten hem terug naar de realiteit.
De verbijsterde kijkers zagen net voor de sneeuw zijn gehaaste tekst in beeld verschijnen: “Ook zo’n J-Factor? Tweet #ikbensalome”.

Twitter ontplofte.